Skærmbriller

Ansatte på Aarhus Universitet, der regelmæssigt arbejder ved skærmarbejdspladser, har ret til at få en synstest og eventuelt skærmbriller, hvis det viser sig at være nødvendigt. Ansatte, der har brug for briller til at udføre arbejde, der kræver sikkerhedsbriller, har ret til at få sikkerhedsbriller med styrke.

Både synstest, skærmbriller og sikkerhedsbriller skal betales af instituttet. Bemærk, at instituttet som udgangspunkt kun betaler for standardstel og standardglas.

Fra den 1. juni 2018 er der indgået aftale med Synoptik, Louis Nielsen og Dansk Erhvervsoptik på levering af skærmbriller til Aarhus Universitet. Ved rekvirering af skærmbriller skal du printe og udfylde rekvisitionen fra enten Synoptik, Louis Nielsen eller Dansk Erhvervsoptik.

Fra den 1. juni 2018 er der ligeledes indgået aftale med Synoptik og Louis Nielsen på levering af sikkerhedsbriller med styrke til Aarhus Universitet. Ved rekvirering af sikkerhedsbriller med styrke skal du printe og udfylde rekvisionen fra enten Synoptik eller Louis Nielsen.

Forskellen på skærmbriller og læsebriller:

Almindelige læsebriller, dobbeltslebne briller eller briller med glidende overgang er normalt tilpasset en læseafstand på cirka 40 centimeter og en nedadrettet synsretning, hvilket kan være uhensigtsmæssigt ved skærmarbejde. Ved skærmarbejde er læseafstanden typisk 50-70 centimeter, og synsretningen er ofte mindre nedadrettet. 

127202 / i31