Psykologisk rådgivning

Aarhus Universitet har indgået aftale med Dansk Erhvervspsykologi omkring psykologisk rådgivning i forbindelse med arbejdsrelaterede problemer. Ordningen indeholder mulighed for enten visiteret eller anonym rådgivning (se nedenfor) og gælder for alle Aarhus Universitets ansatte. Med ordningen vil medarbejderne få adgang til ekstern psykologisk rådgivning ved situationer, som måtte have indflydelse på arbejdsindsatsen. Dette kan være i forbindelse med at kæmpe med stress, kriser eller samarbejdsproblemer.

  • Dansk Erhvervspsykologi kan kontaktes på telefon 70 22 76 12 (kl. 8-17 på hverdage) eller 70 22 76 10 (akut).

Såfremt du ønsker det, kan du også skrive til krisekorps@danskerhvervspsykologi.dk, som vil ringe dig op indenfor 24 timer på hverdage.

Det er muligt at få psykologisk rådgivning på engelsk.

Udgiften til rådgivningen afholdes af instituttet.

Mulighed 1: Visiteret rådgivning

Via den visiterede ordning er det muligt at få fem sessioner med en psykolog eller evt. anden rådgiver. Visitering sker ved at gå via nærmeste leder, og man kan som medarbejder vælge at inddrage en tillidsrepræsentant i denne fase. Når nærmeste leder er bekendt med problemstillingen og har bevilliget de fem sessioner, kontaktes Dansk Erhvervspsykologi.

Når Dansk Erhvervspsykologi kontaktes, skal følgende oplyses:

  • Navn på medarbejder
  • Fødselsdato
  • Telefonnummer (privat)
  • Ansættelsessted: ST/Institut for Geoscience

Dansk Erhvervspsykologi kontakter medarbejderen for en afdækkende samtale. Herefter etableres et fuldstændig fortroligt forløb med en autoriseret psykolog eller evt. anden rådgiver. Når de fem sessioner er afsluttet, er det medarbejderen og lederens ansvar at få aftalt en handlingsplan for den aktuelle og fremtidige arbejdssituation. Hvis medarbejderen, psykologen eller rådgiveren efter de fem sessioner vurderer, at der er behov for yderligere samtaler, skal medarbejderen have flere sessioner bevilliget via sin nærmeste leder og meddele dette til Dansk Erhvervspsykologi eller psykologen.

For lederen er det vigtigt at involvere den relevante HR-partner tidligt og gerne i hele forløbet. AU HR anbefaler, at leder og medarbejder har en samtale midt i psykologforløbet og efter den afsluttende samtale (ca. 8. eller 10. uge).

Mulighed 2: Anonym rådgivning

Ved anonym rådgivning er det muligt at henvende sig direkte til Dansk Erhvervspsykologi og modtage hjælp. Ved anonym henvendelse til Dansk Erhvervspsykologi etableres et fortroligt forløb mellem medarbejderen og en psykolog. Det er muligt at ringe til rådgivningen 24 timer i døgnet og få op til tre sessioner med en autoriseret psykolog eller evt. anden rådgiver.

Hvis medarbejderen, psykologen eller rådgiveren efter de tre sessioner vurderer, at der er behov for yderligere samtaler, er det muligt at overgå til den visiterede ordning. Dette kræver, at medarbejderen får bevilliget flere timer via sin nærmeste leder og meddeler dette til Dansk Erhvervspsykologi eller psykologen. Medarbejderen kan i denne fase vælge at inddrage en tillidsrepræsentant. Herefter vil samme procedure som ved den visiterede ordning gå i gang.